2015. október 5., hétfő

Fanta szelet


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 15 adag

A tésztához:
7 db tojás
7 ek kristálycukor
7 csapott ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
4 ek olaj
1 csipet só
A túrókrémhez:
75 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
A fanta mázhoz:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor




A tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, jól elkeverem, majd a tojások sárgáját is belekeverem, végül az olajjal is elkeverem.
A sütőport, csipet sót és kakaót elkeverem a liszttel, és fakanállal óvatosan a habba forgatom.
Sütőpapíros, vagy kikent, lisztezett 38x30 cm tepsibe öntöm. 180 fokra előmelegített sütőbe 30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm!
Amíg sül, elkészítem a túrókrémet. Ehhez a 25 dekás csomagolású túró a legalkalmasabb. Villával áttöröm a túrót, hogy krémes állagú legyen.
A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a túrót, reszelt citromhéjat, citrom levet és vaníliás cukrot. Az egészet jól kikeverem.
A pudingot és a cukrot kevés (0,5-1 dl) üdítővel simára keverem.
Hozzáadom többi fantát, elkeverem és sűrű krémesre főzöm. Hideg vízbe állítva, langyosra hűtöm.
A kihűlt piskótára kenem a túrókrémet, a krém tetejére pedig a fantás pudingot.
Pár órára hűtőbe teszem, utána tetszőlegesen szeletelem.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése