2015. április 7., kedd

Zöldborsóleves csirkezúzával


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

30 dkg zúza
1 ek kacsa vagy libazsír
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 szál zellerzöld
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paprika
1 db paradicsom
5 dkg vaj
1 db tojás
2 ek rétesliszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint ételízesítő, házi

A csirkezúzát megtisztítom, feldarabolom, és egy fazékban, a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinsztelem.
Ezután megszórom finomliszttel, elkeverem, egy kicsit pirítom, rászórom a pirospaprikát, és felöntöm 1 liter vízzel.
Beleteszem az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zeller zöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózom.
Felforralom, majd lassú tűzön, 30 percig főzöm.
A réteslisztből, tojásból és vajból, az apróra vágott petrezselyemzöld felével, kevés sóval, lágy galuskatésztát keverek, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom. 5 perc lassú forralással, készre főzöm.
Tálalás előtt, kiveszem belőle a vöröshagymát, és megszórom a maradék petrezselyemzölddel.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése