2015. április 5., vasárnap

Juhtúrós rudacskák


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 10 adag




50 dkg juhtúró
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg margarin
2 pohár tejföl
1 ek só
1 db tojás a lekenéshez
10 dkg sajt


Elkeverem a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsolom a margarinnal.
Ezután hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrok belőle.
Legalább 2-3 órát pihentetem hűtőszekrényben, de elkészíthetem a tésztát előző nap is.
Pihentetés után, a tésztát kétfelé veszem, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtom, a tetejüket tojással megkenem, majd megszóróm reszelt sajttal és derelye vagy pizzavágóval kis rudakat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakom és előmelegített sütőben, 25 perc alatt, 200 fokon készre sütöm.
A második adagot ugyanígy elkészítem, majd kisütöm. Összesen kb. 160 db rudacska lesz.






2 megjegyzés:

  1. Kellemes, egyszerűnek is tűnik, de...mégis, mekkora pohár tejfölökről van szó? Mert annyiféle van, hogy elég nehéz kikalkulálni elsőre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis poharas tejfölt használtam, azaz 2x 175 gramm.

      Törlés