2015. április 27., hétfő

Tom Yum - Csirkeleves üvegtésztával


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 db csirkemell filé
3 db sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
3 ek olívaolaj
2 db csilipaprika
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál citrombors
3 ek szójaszósz
3 ek halszósz
1 ek almaecet
1 l csirkehúsleves
2 dl kókusztej
20 dkg üvegtészta

A húst vékony csíkokra vágom, a megtisztított sárgarépát és paprikát vékony metéltre vágom.
A csirkemell csíkokat forró olajon megpirítom, rászórom az apróra vágott csilipaprikát, fokhagymát.
Megszórom citromborssal, hozzáadom a szójaszószt, halszószt, almaecetet és elkeverem.
Hozzáadom a répát, paprikát, felöntöm a húslevessel és felforralom. Közepes tűzön 5-6 percig főzöm.
Végül beleöntöm a kókusztejet, beleteszem az üvegtésztát és 5 perc alatt készre főzöm.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése