2016. október 28., péntek

Sütőtök krémleves zöldség chipsszel

Az alábbi recept  alapjaiban egy szokványos krémleves, habár a belereszelt narancs héj egy kicsit feldobja. A hozzá kínált céklából és fehérrépából készített zöldség chipsz pedig nem csak ízeivel, de színeivel is kiemeli a szokványos kategóriából.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

80 dkg sütőtök
2 db krumpli
2 ek étolaj
1/2 narancs reszelt héja
1/2 frissen reszelt szerecsendió
1 dl tejszín
0,8-1 l húsleves alaplé, vagy víz

Zöldség chipszhez:
1 db cékla
1 db fehérrépa
olaj a kisütéshez

A sütőtököt meghámozom eltávolítom a magjait és kockára vágom.
Egy fazékban olajat forrósítok, rádobom a sütőtököt, sózom, ráreszelem a narancshéjat, szerecsendiót és 10 percig fedő alatt párolom. Néha megkeverem.
Hozzáadom a kis kockákra vágott krumplit, felöntöm húslével, úgy hogy éppen ellepje.
Puhára főzöm és egy botmixerrel pürésítem, ha szükséges vízzel hígítom.
Végül hozzákeverem a tejszínt és felforralom.
A chipszhez a zöldségeket megtisztítom és nagyon vékony szeletekre vágom, ehhez egy zöldség szeletelőt használok, hogy egyforma vastagságú szeleteket kapjak.
Forró olajban rövid idő alatt kisütöm, a felesleges olajat papírtörlőn felitatom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése