2015. november 3., kedd

Sajtgolyók cukkinival

Vannak ételek, hál' istennek elég sok van belőlük, amelyek valamitől kiemelkednek a többi étel közül - jól néznek ki, nem szokványos összetevőkből készülnek, vagy csak egyszerűen idényük van és még ezernyi oka lehet. Ha egy ilyen ételt posztol valaki, mint a futótűz úgy terjed el a neten.
Ez a sajtgolyó is ilyen, az utóbbi időben még a csapból is ez folyt, ahogy mondani szokták.
Én is beálltam a sorba. A cukkini lepcsánka receptemet alakítottam át, ami úgy érzem jól sikerült.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db cukkini
2 db tojás
25 dkg reszelt sajt
6 ek zabpehely, diódarálón ledarálva

frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez





A cukkinit hámozatlanul kis lyukú reszelőn lereszelem, besózom és 1 órát állni hagyom.
Enyhén kinyomkodom, hozzáadom a tojást, lereszelt sajtot, ami nálam füstölt sajt és a házi ementáli 2-1 arányú keveréke volt.
Darálok rá borsot, megszórom zabpehellyel, ha szükséges még sózom.
Összekeverem, diónyi golyókat formálok belőle és megforgatom zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban kisütöm. Papírtörlőre szedem.
Párolt rizs, krumplipüré, vagy saláta illik hozzá.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése