2015. május 21., csütörtök
Spárgával sült pisztráng zöldfűszeres habbal
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg pisztráng (2 db)
1 kg spárga
0.5 dl olívaolaj
1 db citrom
10 dkg vaj
2 db tojás sárgája
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem zöld
1 csokor kapor
1 csokor metélőhagyma
őrölt bors
só
A konyha kész halat oldalanként 4-5 helyen bevágom.
Kívül, belül bedörzsölöm sóval, belsejébe citrom karikát helyezek és kiolajozott tepsi közepébe teszem.
Köré rakom a rostos héjától megtisztított spárgákat, meglocsolom olajjal, megsózom és sütőben 30-40 perc alatt 180 fokon megsütöm.
Közben elkészítem a fűszeres habot.
Ehhez felaprítom a zöld fűszereket és habbá verem a tejszínt.
A vajat kissé megolvasztom, belefacsarom fél citrom levét, sózom borsozom és fakanállal elkeverem.
Hozzáadom a tojás sárgáját, jól beledolgozom, majd beleöntöm a tejszínhabot, a felaprított zöld fűszereket és óvatosan egybeforgatom a tojásos masszával.
Címkék:
HAL ÉTELEK,
pisztráng,
spárga,
sült,
zöld fűszeres
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése