2015. május 10., vasárnap
Házi bagett tönköly liszttel
Elkészítési idő: 165 perc
Hozzávalók: 9 adag
2 ek szölőmag olaj
3 dl víz
40 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 tk só
2 ek zabkorpa
0,5 dl tej
1 ek méz
2,5 dkg friss élesztő
Az élesztőt a mézes langyos tejben felfuttatom.
A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a "dagasztás, kelesztés" programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a darabokat.
Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem.
Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.
A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a kenyereket megkenem sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 40 percig sütöm.
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet dagasztó szárral.
Címkék:
Bagett,
házi,
KENYEREK,
teljes kiőrlésű,
tönköly liszt
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése