Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag

50 dkg burgonya
2 db kápia paprika
4 db paprika
3 db vöröshagyma
1 db padlizsán
6 db paradicsom
5 gerezd fokhagyma
1 ek füstölt pirospaprika
2 csipet kakukkfű
2 csipet rozmaring
2 csipet oregano
1 ek barna cukor
2 db babérlevél
1 kávéskanál cayenne bors
só
olívaolaj
8 db tükörtojás a tálaláshoz
A cukkinit, krumplit, paprikákat, padlizsánt, egyforma nagyságú kockára vágom. 4 db paradicsomot 2-3 percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd szintén kockára vágom. A vöröshagymát nagyobb, a fokhagymát apróbb kockára vágom.
Egy megfelelő méretű edényben olajat forrósítok, rádobom a vöröshagymát, megsózom és lassú tűzön 5 percig párolom.
Rádobom a krumplit, sózom és közepes tűzön újabb 5 percig párolom, majd hozzáadom a paprikákat, sózom, ezzel is 5 percig párolom.
Következik a cukkini és padlizsán, sózom, megszórom pirospaprikával, rádobom a kockára vágott paradicsomot, babérlevelet, a többi fűszert és fedő alatt 10-12 percig főzöm.
Ezalatt a maradék 2 db paradicsomot nagy lyukú reszelőn lereszelem, úgy hogy a bőrét nem reszelem bele (egyszerűen kireszelem a bőréből).
Végül hozzáadom a lereszelt paradicsomot, fokhagymát és fedő nélkül pár perc alatt összeforralom.
Tálaláshoz tükörtojást sütök a tetejére és az egészet aprított petrezselyemzölddel hintem meg.







NAGYON FINOM ÉS NEM HÍZLAL!
VálaszTörlésKöszi, mindezt én is garantálom!
Törlés