Következzenek a receptek.
Egybesült fűszeres sertéscomb
Elkészítési idő: 110 perc
Hozzávalók: 8 fő
1,5 kg sertéscomb
2-3 ek sertészsír
1 dl rozé bor
1/2 kávéskanál őrölt koriander
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika, édes
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál rozmaring
1/2 kávéskanál cayennebors (elhagyható)
1 kávéskanál borsikafű
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál kakukkfű
2 kávéskanál petrezselyem
3-4 ek étolaj
2 ek mustár
6 gerezd fokhagyma
1 ek só
A fűszereket összekeverem az étolajjal, mustárral, áttört fokhagymával, sóval és bekenem vele a hús minden oldalát.
Kevés zsírt kenek a tepsi aljára, ráültetem a húst, a maradék zsírt a húsra teszem.
Aláöntöm a bort és 1-2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 100 percig, majd még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.
- o - O - o -
Egyszerű egybesült tarja és pulykamell
Hozzávalók: 8 fő
90 dkg pulykamellfilé
70 dkg tarja (csont nélkül)
4 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
só
sütőzacskó
A húsokat bedörzsöltem sóval, daráltam rá pár tekerés borsot, sütőzacskóba tettem, mellédobtam a fokhagyma gerezdeket és a zacskót elkötve, tepsibe téve, sütőbe toltam és 180 fokon 60 percig sütöttem.
Amikor készen lett kivettem a zacskóból, felszeletelés előtt, pihentettem fél órát.
A pulykát és tarját egy zacskóba tettem, mert úgy gondoltam egyszerre lesznek készen, így is lett! A tarja szaftosan omlós lett, még a pulykamell szárazabb hús lévén puha omlósra sült, nem száradt ki.
- o - O - o -
Egybesült sertéscomb pecsenyeszósszal
Elkészítési idő: 110 perc
Hozzávalók: 8 fő
1,5 kg sertéscomb
2 ek kacsazsír
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl rozé bor
frissen őrölt bors
só
2 ek cukor
1 ek paradicsom püré
Zsirádékkal kikenem a tepsi alját.
A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem, darálok rá kevés borsot és egyenletesen elhelyezem rajta a szeletelt fokhagymát és vöröshagymát.
Aláöntöm a bort és 2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem.
180 fokon sütöm 100 percig, és ha megpuhult, még 10 percig fólia nélkül.
Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.
A pecsenyeszósz elkészítése:
Kis lábasban megpirítok 2 ek cukrot.
Amikor szép aranybarna színű, leveszem a tűzhelyről és belerakom a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét.
Botmixerrel pépesítem, ha sűrű, kicsi vízzel hígítom és összeforralom.
Tálaláskor a hússzeletet meglocsolom vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése