
Hozzávalók: 8 adag
12 dkg zabpehely
6 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, meggy, cseresznye...)
8 dkg teljes kiőrlésű hajdinaliszt
6 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg vaj, vagy margarin
6 dkg erytritol, vagy porcukor
1 ek méz
4 ek tej
1 csipet só
Az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34x34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A vajat éppen hogy megolvasztom és az erytritollal (cukorral), mézzel, sóval és tejjel jól kikeverem, majd hozzáadom a liszt, zabpehely, kókuszreszelék és sütőpor keverékét.
Sűrű masszává kavarom, ha nem áll össze, tejjel hígítom.
Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kézzel diónyi golyókat formázok belőle. Egyenletesen elrendezem a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítom a golyókat.
Sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütöm.
A fenti mennyiség 40-50 db kekszhez elegendő.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése