Indiai, arab és más keleti ételek receptjeiben sűrűn találkozhatunk curry porral. Ez az enyhe curry por egy nagyon egyszerű fűszerkeverék, nem szükséges hozzá beszerezhetetlen alapanyag. A chili mennyiségével a keverék csípősségét szabályozhatjuk és az eredmény, saját ízlés szerinti, tartósítószer és ízfokozó nélküli fűszer keverék.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók: 4-5 dkg fűszer keverékhez
3 ek koriander mag
1 ek római kömény mag
1 ek mustár mag
1 ek zöld kardamom mag
10 db szegfűszeg
1 fahéj rúd
3 db szárított chili
1/2 szerecsendió lereszelve
1 ek őrölt kurkuma
A magokat, szegfűszeget és fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörkölöm.
Hozzáadom a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel porrá őrölöm. Ehhez a művelethez kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.
Belereszelem a szerecsendiót, hozzáadom az őrölt kurkumát és elkeverem.
Légmentesen záródó üvegben, sötét hűvös helyen 3 hónapig tárolható.
A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése