2015. augusztus 17., hétfő
Kacsa velesült krumplival
Elkészítési idő:130 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 db kacsamell
2 db kacsacomb
2 db kacsaszárny
1 kg burgonya
4 db lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszer keverék
1 dl száraz fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A sülthöz, a kacsa húsban gazdagabb combját, mellét és szárnyát használom.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Mindkét oldalát sózom, borsozom, majd bedörzsölöm a fűszer keverékkel.
Egy tepsibe középre rakom a húsokat, körberakom a megtisztított krumplival, a darabolt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, aláöntöm a bort, alufóliával lefedve, 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom és még 15 percig sütöm.
Mézes párolt káposztával tálalom.
Címkék:
Kacsa,
krumplival,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
velesült
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése