2015. július 27., hétfő
Pulyka brassói aprópecsenye
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 tk őrölt fűszerpaprika
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel.
Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.
Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.
Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.
Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.
Címkék:
aprópecsenye,
Brassói,
Pulyka,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése