A krémlevesek a melegségükkel, selymességükkel kiválóan alkalmasak hűvös őszi - téli napok étrendjébe, mivel kellemesen át tudják melegíteni az átfázott testet.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db karfiol
1 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 fej vöröshagyma
20 dkg mascarpone
1 dl tejföl
3 dl csirke alaplé, vagy víz
frissen őrölt bors
só
reszelt sajt
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem.
A felkockázott vöröshagymát a zsírom megdinsztelem, majd rádobom a karfiolt, sózom, borsozom és fedő alatt 8-10 percig párolom.
Felöntöm alaplével, ha nincs akkor vízzel, felforralom és puhára főzőm.
Amikor a karfiol puhára főtt, botmixerrel pürésítem, hozzáadom a mascarponét és a tejfölt, simára keverem felforralom és tálalom.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórom.
Díszítésként a karfiolrózsákból készített 2-3 mm szeletet száraz, forró serpenyőben megpirítottam, tálaláskor a leves tetejére helyeztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése