Oldalak

2016. július 17., vasárnap

Tejszínes zöldségleves kacsazúzával és májjal

Amikor tartalmas levesre van szükség, rögtön valamilyen húsos, netán füstölt húsos, zöldségekkel, hüvelyesekkel, gombával és tésztával jól megpakolt leves jut eszünkbe. Ebbe a levesbe a hús gyanánt kockára vágott füstölt sonkát, kacsazúzát és kacsamájat tettem, a zöldségnek pedig a leves zöldségeket kevés gombával, zöldborsóval és krumplival egészítettem ki. Természetesen a zöldségek tekintetében, csakúgy, mint a húsnál, teljes mértékben szabadon választhatunk miből és mennyit használunk. Tésztának a csipetke helyett, egy gyorsabb megoldást választottam, csiga tésztát főztem bele.


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 12 fő

50 dkg kacsazúza
50 dkg kacsamáj
20 dkg füstölt sonka
2 ek zsír (kacsa, liba)
1 db nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
40 dkg zöldborsó
1 db karalábé
1 db zellergumó
30 dkg burgonya
1 kávéskanál lestyán
1 tk tárkony
1 tk zeller zöld
2 marék leves tészta
5 dl főzőtejszín
1 ek keményítő
1 kávéskanál pirospaprika
frissen őrölt bors


A kacsazúzát megtisztítom, feldarabolom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kis kockákra vágott sonkát és pár percig pirítom.
Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom még elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és fedő alatt még 25 percet párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, meg szórom lestyánnal,tárkonnyal, zeller zölddel, beleteszem a felaprított krumplit, sózom, és addig főzöm, amíg minden megpuhul.
Beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.
Ha a tészta megpuhult, hozzáadom a feldarabolt májat, beleöntöm a tejszínben simára kevert keményítőt és pirospaprikát, megforralom és tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése