Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag
2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
50 dkg gomba
40 dkg zöldborsó
2 ek finomliszt
1 tk pirospaprika
6 db burgonya
1 ek petrezselyemzöld
1 ek lestyán
5 dl tejföl
só
Húsgombóc:
50 dkg pulykacomb filé
1 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk morzsolt borsikafű
1 tk morzsolt kakukkfű
2 tk morzsolt majoranna
1 kávéskanál őrölt fehérbors
3 púpozott ek teljes kiőrlésű hajdinaliszt
1 db tojás
só
Először a húsgombócokat készítem el, ehhez ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a fűszerekkel, tojással, hajdinaliszttel és sóval összekeverem. Sűrű, jól formázható masszát kell kapjak.
Olajos kézzel diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 40-50 db lesz belőle.
A leveshez megdinsztelem a kockára vágott vörös hagymát, az áttört fokhagymát a zsíron, majd hozzáadom a felaprított bacont és zsírjára sütöm.
A répákat és gombát felszeletelem, majd a zöldborsóval együtt rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.
Megszórom liszttel, 2 percig kavargatva pirítom, félrehúzom, meghintem pirospaprikával.
Elkeverem és felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, sózom és lefedem.
Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 15-20 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.
A tejfölhöz merek a forró levesből, simára keverem és vissza öntöm a levesbe, megszórom petrezselyemmel, lestyánnal, megforralom és tálalom.
Hát ez valami gyönyörű,gratulálok itt csorog a nyálam!
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés