Különféle húsokból készített palócleveseim közül talán ez hasonlít legjobban az eredeti receptre. Ízét tekintve viszont semmi féle összehasonlítási alapom nincs, mivel még nem készítettem birkahúsból, de a fűszerezésnek köszönhetően, ez után is megnyaltam mind a tíz ujjamat. Az meg biztos, hogy addig úgy sem nyugszom, még egyszer el nem készítem az eredeti palóclevest.
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 ek kacsazsír
30 dkg burgonya
1 kávéskanál őrölt babér
1 kávéskanál kapor, morzsolt
1 kávéskanál őrölt kömény
2 dl tejföl
1 ek finomliszt
petrezselyem zöld
őrölt bors
só
A hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem. Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, elkeverem és rádobom a kockára vágott húst.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. A közben elfőtt levet vízzel pótolom.
Megszórom őrölt babérral, kaporral, köménnyel, hozzáadom a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, felöntöm 1,5 liter vízzel, ha szükséges még sózom és mindent puhára főzök benne.
A tejfölt egy tálba borítom, elkeverem a liszttel, adok hozzá a forró levesből, simára keverem és visszaöntöm a levesbe.
Apróra vágott petrezselyem zölddel meghintem.
Megforralom és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése