Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag
50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzukibab, vörös lencse)
25 dkg apró szemű fehér bab
1 doboz vörösbab konzerv
1 db vöröshagyma
2 ek olívaolaj
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 zellergumó
10 db kelbimbó
1 db cékla
1 l alaplé
1 cukkini
4 db paradicsom
10 dkg spagetti
frissen őrölt bors
só
chili (elhagyható)
reszelt parmezán
A fehér babot előző este beáztatom. Másnap leöntöm az áztató vizet és a szárított keverékkel együtt kuktában 1 liter enyhén sós vízben 30 perc alatt készre főzöm.
Egy másik fazékban az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadom a felaprított répákat, zellert, céklát és negyedelt kelbimbót.
Felöntöm az alaplével, ízlés szerint sózom, darálok rá borsot és majdnem készre főzöm.
Ekkor hozzáadom a kukta tartalmát a levével együtt és a lecsepegtetett vörösbab konzervet.
A paradicsomokról lehúzom a bőrét, a cukkinival együtt felaprítom, a spagettit 2-3 cm hosszúságúra töröm és a leveshez adom. A tészta puhulásáig főzöm.
Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése