Oldalak
▼
2015. május 22., péntek
Feijoada - Fekete babragu
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg marhahátszín
50 dkg sertéstarja, csont nélkül
30 dkg füstölt sonka
30 dkg füstölt kolbász
2 db csilipaprika
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
50 dkg feketebab
őrölt bors
só
A babot előző este beáztatom.
A vöröshagymát, fokhagymát és csilipaprikát apróra vágom és a zsíron megpirítom.
A húsokat, sonkát és kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.
Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem és közepes tűzön puhulásig főzöm.
Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.
Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése