Oldalak
▼
2015. április 5., vasárnap
Juhtúrós rudacskák
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 10 adag
50 dkg juhtúró
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg margarin
2 pohár tejföl
1 ek só
1 db tojás a lekenéshez
10 dkg sajt
Elkeverem a lisztet a sütőporral és sóval, majd összemorzsolom a margarinnal.
Ezután hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, majd lágy tésztát gyúrok belőle.
Legalább 2-3 órát pihentetem hűtőszekrényben, de elkészíthetem a tésztát előző nap is.
Pihentetés után, a tésztát kétfelé veszem, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtom, a tetejüket tojással megkenem, majd megszóróm reszelt sajttal és derelye vagy pizzavágóval kis rudakat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakom és előmelegített sütőben, 25 perc alatt, 200 fokon készre sütöm.
A második adagot ugyanígy elkészítem, majd kisütöm. Összesen kb. 160 db rudacska lesz.
Kellemes, egyszerűnek is tűnik, de...mégis, mekkora pohár tejfölökről van szó? Mert annyiféle van, hogy elég nehéz kikalkulálni elsőre...
VálaszTörlésKis poharas tejfölt használtam, azaz 2x 175 gramm.
Törlés